Alle, der ejer dyr, vil før eller siden komme til at opleve, at dyret lægger sig syg. Det gælder ikke mindst for hundeejere, og hunde kan være meget påvirkede af skader og sygdom.
Men på samme måde som mennesker kan tegne en sygeforsikring, så kan en hund også få sådan en. Og dér kan der være mange penge at spare - blot på de dyre dyrlægeregninger.
Læs med her, og bliv klogere på hvad en hundesygeforsikring kan gøre for dig. Og er du blot interesseret i at finde en god hundesygeforsikring til din hund nu og her, så se denne side for et godt overblik over dine muligheder.
Alt dette dækker en typisk hundesygeforsikring
En af de oplagte ting, som en hundesygeforsikring går ind og dækker, er regningen til dyrlægen.
En konsultation sniger sig typisk op på det samme beløb som en parkeringsbøde - mindst omkring de 750 kr. pr. gang. Og det er inden du overhovedet har betalt for en behandling, eller for evt. medicin.
Det er dog forskelligt hvordan forsikringerne dækker ind for konsultationer og øvrigt hos dyrlægen. Nogle forsikringer dækker hele regningen, fra første til sidste krone, mens andre blot sørger for at tage den største bid af den - og så må du selv betale resten.
Efter corona er det også kommet på mode blandt forsikringerne at tilbyde gratis videokonsultationer med dyrlægen. Så kan du få en dyrlæges kyndige ekspertise på din hunds tilstand uden at bevæge dig uden for din dør.
Det er også forskelligt hvor meget ekstra en hundesygeforsikring dækker. Det grundlæggende er konsultationerne og behandlingen, der foregår hos selve dyrlægen - men der er typisk mere, der knytter sig til at få sin hund helt på fode igen efter en skade eller sygdom.
Tænk fx medicin eller genoptræning.
Og her er det altså meget forskelligt, om en given forsikring også går ind og dækker for medicinen, eller for fysioterapeuter. Det skal du undersøge, inden du takker ja til forsikringen fra et givent selskab.
Husk tilvalgene til sygeforsikringen
Nogle gange skal medicin og/eller genoptræning altså tilkøbes til den grundlæggende hundesygeforsikring. Man køber det som et tilvalg.
Men der er også nogle ting, som næsten altid er et tilvalg. En af disse er forsikring af hundens tænder.
Almindeligt slid som følge af alderdom og normal brug af hundens tænder er som regel ikke dækket ind af en tandforsikring. Derimod dækker en sådan forsikring ved pludselige skader på hundens tænder, eller ved sygdom, der rammer tænder eller tandkød.
En anden ting, som man også typisk skal tilvælge, er operationer i tilfælde af særlige sygdomme som fx kræft. Og hvis hunden bliver kronisk syg, så er det typisk også tilvalg til hundens sygeforsikring, der skal sikre, at hunden frit kan få kroniker-medicin resten af sit liv.
Når alt dette er sagt, så er dette også nødvendigt: Husk altid at spørge ind til de specifikke detaljer hos dit forsikringsselskab om den forsikring, de tilbyder. Den kan nemlig give en anden dækning under andre vilkår end dem, vi har listet op her på siden.